Over ons

Wie zijn we?
De Daore Trappers, aangenaam! We zijn de oudste carnavalsvereniging in Losser. Al sinds 1957 geven wij kleur aan het het Carnaval in Losser.

nextgen

Waar zitten we?
In 1998 hebben we, gezamelijk met de meeste carnavalsverenigingen in Losser, een loodscomplex in gebruik genomen. Dit complex ligt aan de Nijverheidstraat te Losser. Voor de mensen die er bekend zijn, Industrieterrein de Pol, achter Van Heek.

Geschiedenis
Aangenaam, Carnavalvereniging de Daore Trappers, opgericht in 1957 en hiermee de oudste vereniging van Losser. Al meer dan 55 jaar bepalen wij mede het gezicht van het carnaval in Losser, alsmede de optochten van Oldenzaal, Gronau en Munster.

historyWe schrijven 11 november 1957. In de houten tekenkamer van de toenmalige dienst Openbare Werken bij het oude gemeentehuis komen na werktijd een groepje gemeente-ambtenaren bijeen om een carnavalsverhaal aan te horen van ene Cor Horsten, een ambtenaar uit het zuiden van het land en in dienst bij de gemeente Losser. Hij komt met het idee om met een malle, gekke ‘daore’ fietser mee te doen in de carnavalsoptocht in Oldenzaal. Zijn aanstekelijke en enthousiaste verhaal sloeg zelfs bij de gemeente-ambtenaren aan en er werd direkt een vereniging opgericht. De eerste carnavalsvereniging in de gemeente Losser was een feit. Gelet op het eerste carnavalsproduct n.l. de genoemde malle gekke daore fietser was de naam snel bedacht ‘De Daore Trappers’. Onder de bezielende leiding van Cor Horsten en de zijnen werden in de werkplaats van Openbare Werken de daore fietsen in elkaar gezet, kostuums gemaakt, clownskoppen geboetseerd. Op 11 februari 1958 werd de groep gepresenteerd aan de notabelen van de gemeente in de werkplaats mede op verzoek van burgemeester v.d. Sandt. Onder leiding van de grote “Sjef du Kiep” (een prachtige grote fietsende pop) werd op 17 februari in Oldenzaal deelgenomen. Het resultaat was fantastisch, louter eerste prijzen waaronder de Twentse geinprijs.

Inmiddels was er ook contact opgenomen met het naburige Munster. Het resultaat was directe deelname aan de carnavalsumzug op Rosenmontag 18 februari 1958. Het succes was enorm, het was het begin van 55 jaar deelname aan deze optochten. In die tijd was er iets moois ontstaan wat leefde, iets nieuws in Losser en dat sloeg aan. De fietsen zijn door de jaren heen het gezicht van onze vereniging naast al de andere creaties, welke gemaakt zijn voor de diverse optochten. Op 7 februari 1959 wordt op initiatief van de Daore Trappers de eerste carnavalsoptocht gehouden met medewerking van de BĂ´ggelrieders en de muziekvereniging Excelsior. Het vertrek was aan de gemeentewerkplaats aan de Ravenhorsterweg.

Dit is in vogelvlucht het verhaal van het ontstaan van de Daore Trappers. In de 55 jaren die daarop volgden is er heel wat gebeurd natuurlijk.

Bent u na het bekijken van deze pagina’s geinteresseerd geraakt, of wellicht heeft u ons in het verleden ooit eens aan het werk gezien tijdens een van de optochten en wilt u meer weten of lid worden, kom dan gerust eens langs tijdens een van onze bouwavonden. Zie Waar zitten we. Daar krijgt u alle informatie over de te nemen stappen. Of neem contact op met ons secretariaat (zie contact).